Wednesday, June 15, 2011

Urvastesse kauplust!!!

Töörahva Elu 15. juuni 1961
Avaldamata materjali jälgedes
Autokaupluse teenindamispiirkonnast
Meile saabunud kirjutise autokaupluse ebarahuldavast töötamisest saatsime lahendamiseks Antsla Tarbijate Kooperatiivile, kes vastas järgmiselt:
Antsla Tarbijate Kooperatiivil on üks kaupluseks kohandatud veoauto. Kauplus teenindab peamiselt neid kolhooside ja Antsla sovhoosi piirkondi, millised asuvad statsionaarsetest kaubandusettevõtetest kaugel.
Autokauplus teenindab kindla tunnigraafiku alusel üheksat enamasustatud punkti Antsla sovhoosis, „Linda“, Marxi-nimelises, Urvaste ja „Edasi“ kolhoosis, neist kuut kaks korda ja kolme üks kord nädalas.
Urvaste kolhoosi keskusest ja Urvaste koolist 2 km kaugusel asub statsionaarne kauplus. Arvestades seda, et autokauplus on koormatud sõitudega kaugematesse piirkondadesse ei saa see Urvaste kolhoosi keskust teenindada. Urvaste territooriumil oleks tarvis veel ühe statsionaarse kaupluse avamine Vana-Urvastes ja praeguse kaupluse üleviimine parematesse ruumidesse. Sel juhul oleks kolhoosi piirkonna elanike teenindamine normaalselt kindlustatud. Arvestades olemasolevate kapitaalmahutuste suurust, ei ole Antsla Tarbijate Kooperatiivil võimalik ehitada Urvaste kolhoosi uut kauplust. Oleme mitmeid aastaid taotlenud Urvaste kolhoosi juhatuse kaasabi kaupluse jaoks ruumide saamiseks, kahjuks ei ole kolhoos meid selles abistanud. Ka ei ole selles küsimuses lubadusest kaugemale jõudnud „Siiriuse“ kolhoosi juhatus.
Korralike kaupluseruumide puudumine on Urvaste ja „Siiriuse“ kolhoosi elanike mittetäieliku kaubandusliku teenindamise peamiseks põhjuseks.

No comments: