Thursday, June 30, 2011

Spordilembuses saab tolleaegseid urvastlasi süüdistada küll


Võru Teataja 30. juuni 1931
Lõunamaaliselt temperamendikas sport Kuldrel.
Parimaks sportlaseks võrulane H. Leinbock.
Uue-Antsla Hariduse Seltsi traditsiooniline iga-aastane spordipäev toimus möödunud pühapäeval Kuldrel. Võistlejaid suurel hulgal Valgast, Otepäält, Urvastest, Antslast ja Võrust.
Ilmarine oli saatnud nais- ja meesvõrkpalli komandod ja mõned kergejõustiklased. Päikesepaisteline suvepäev oli tõmmanud koguka hulga pealtvaatajaid, kes võistluse kestes hispaanialiku kuumaverelisusega ja ägedusega ohtrasti jagasid aplausi võistlejatele ja veel enam võitjatele.
Kergejõustikus saavutati olude kohaselt rohkem kui rahuldavaid tagajärgi.
Tublim mees väljal oli B. Udras, kes eht spordimehelikus vaimus püüdis saavutada oma parimat ja seda saavutas.
Ta võitis 100 mtr. jooksus ajaga 12,2 sek. ja kaugushüppe tagajärjega 5,99 mtr. Spordipäeval parimaks sportlaseks tunnistatud punktide kogusummaga H. Leinbock ei jätnud seda muljet, sest osavõtt paljudest aladest ei võimaldanud erialal tippsaavutusi. Leinbock’ile kuulusid esikoht kõrguses 144 (150), teisena kauguses 5,72 mtr. , teisena kuulis 10,31 mtr., kolmas kettas 29,47 mtr. ja teine odas 39,29 mtr. Teistel aladel langesid esikohad järgmiselt: 400 mtr. – Karolin U.A. H. S. 54,8 ! 1500 mtr. – Rüga U.A. H.S. 5:43,00. Kuul – Schmidt Valga N.M. K.Ü. 10,48 mtr. Teivas – Velner U.A. H. S 2,67 mtr. Odas – Melts U.A.H.S. 40,09 mtr.
Päeva tähtsama osa – võrkpalli võistlused, läbiviimisel elati eht lõunamaalise temperamendiga kaasa. Meeste mängus võistlesid 5 meeskonda ja naistel 2.
Ägedamaid lahinguid löödi Võru „Ilmarise“ ja Uue-Antsla meeskondade vahel, kuna viimase ridades oli Tartu mängijaid, luues sellega hää aluse. Pääle kahekordse mängu võitis „Ilmarine“, tulles sellega esimeseks. „Ilmarine“ võitis veel Antsla Kaitseliidu ja Urvaste Har. seltsi meeskondi suure ülekaaluga. Teiseks meeskonnaks Uue-Antsla ja kolmandaks Valga N. M. K. Ü. „13“ klubi.
„Ilmarise“ naiskond võitis Uue-Antsla-Otepää koondist 15:5 ja 15:0.
Auhindadest omasid: „Ilmarise“ nais- ja meeskonnad kumbki ilusa bronks-kuju, H. Leinbock kirjutuslaua nõud, B. Udras kauni suitsetamiskomplekti ja A. Peterson albumi. Spordipäeva juhtis liidu sekretär K. Pustus.

No comments: