Thursday, June 30, 2011

Laulupeo eelne pinge kasvab!!!


Võru Teataja 30. juuni 1931
Urvaste mehed ähvardavad Uhtjärve lainetama laulda.
Pidustuste kava on koostatud hoolikalt ja mitmekesiselt.
Esimene Urvaste kihelkondlik laulupäev peetaks teatavasti tuleval pühapäeval, 5. juulil Urvaste kiriku juures, Uhtjärve ilusal kaldal. Laulupäeva kava on koostatud. Selle järele algab laulupäev hommikul kell ½ 7 pasunakooride mänguga kirikutornist. Kell 7 hommikul peetakse kooride pääproov laululaval. Kell 1 päeval algab kirikus vaimulik kontsert. Kell ½ 3 p.l. kogutakse rongikäiguks kiriku puiestiku alule. Rongikäik ise algab kell 3 lippude ja orkestrite saatel.
Üldkontsert algab laululaval kell 4 p.l. Üles on end annud 11 segakoori, 5 lastekoori ja 6 pasunakoori, kokku 547 lauljat ja 147 mängijat.
Laulupäeva korralduspääjuhatajaks on „Siiriuse“ esimees Ernst Keller, segakooride juhiks Peeter Laja, pasunakooride juhiks A. Must ning lastekooride juhtideks J. Kolk ja J. Rööp. Näitejuhina tegutseb Joh. Alop. Peokõne peab maavalitsuse esimees Aug. Kohver.
Kell 9 õhtul järgneb laululaval vabaõhuetendus. Ette kantakse K. Kaasiku operett „Kaluri tütar“. Kell 11 õht. algab „Siiriuse“ seltsimajas ball.
Kui ilm vähegi soodus, ei ole kahtlust, et rahvast hulgaldaselt võrratu ilusale Uhtjärve kaldale kokku voolab. Ilusas ilmas aga keegi ei kahtle, sest Urvaste mehed on ähvardanud laulupäeva vihma vastu ära kinnitada.

No comments: