Wednesday, June 15, 2011

Ikka väga kollane ja jube


Võru Teataja 16. juuni 1931
Preili jõi kolm pudelit piiritust.
Uue-Antslas otsis 22-aastane tüdruk surma.
Möödunud pühapäeva ööl kella 1 ajal ärkas Uue-Antsla asunduses elutsev talupidaja Zirul üles ja läks teise tuppa, et vaadata kella. Minnes sisse, kus magas ka 22 aastane tütar Salme Zirul, võttis teda vastu kange piirituse hais. Tütar lamas pooleldi meelemärkuseta olekus voodis, mille oli täis oksendanud.
Otsekohe oli selge, et siin tegemist enesetapmisega, mis aga nurja läinud. Kiires korras toimetati tütar Antslasse dr. Treumuthi juure, kus kõik elupäästmise abinõud tarvitusele võeti. See andis ka tagajärgi. Selgus, et Salme Zirul on joonud kolm veerandliitrilist pudelit piiritust. Kuigi 90° piiritus kange ei suutnud see eluvaimu tüdrukult välja võtta. Protokolli koostamisel olla plika kõnelenud, et ta juba tükk aega enesetapmise plaanidega ringi käinud. Tahtnud end kord uputada, kord puua, kuid lõpuks valinud – viina surma.
Põjustena olevat mängus romantilised asjaolukesed. Nimelt tahtnud keegi mõisa-asunikust naisemees kangesti Salmega kurameerida. Küllap vist ikka sellepärast surma otsiski, et mitte saada.

No comments: