Saturday, June 4, 2011

Kooliaasta kokkuvõte

Kolhoosi Elu 4. juuni 1951
Eksamisessioon Urvaste 7-kl. koolis
Urvaste 7-klassilises koolis võib kevadiste lõpu- ja üleminekueksami tulemustega rahule jääda. Nii õpilased kui ka pedagoogid on tõsilt suhtunud oma ülesannetesse.
Viienda klassi õpilased paistsid oma teadmistega välja eriti vene keeles. Välja arvatud ühel õpilasel, olid kirjaliku eksami hinded kõigil head ja väga head.
Kuuendas klassis esines aasta kestel palju puudumisi, osa õpilasi (E. Venkov, V. Kungus, H. Mõttus) ei kasutanud oma vaba aega plaanikindlalt, millest tingituna esines siin rohkem rahuldavaid hindeid. Eeskujuks võib seada sama klassi õpilasi K. Tammistet ja E. Kiisi. K. Tammiste, olles kehakultuurikollektiivi esimeheks ning võttes aktiivselt osa mitmesuguste ringide tööst, on töökoormusele vaatamata saavutanud eksameil ainult häid hindeid.
Kõige rohkem ettevalmistamist nõudis eksamiperiood lõpuklassi õpilastelt. Tuleb ju lõpuklassis läbi korrata kogu kooli õppeprogramm. Siin ei olene edu eksamitel üksnes viimase õppeaasta edukusest, vaid kogu kooli kursuse süstemaatilisest läbitöötamisest. Täie eduga on siin esinenud õpilased E. Konnula ja V. Saar. Neil tuli haiguse tõttu palju puududa koolist, kuid tubli töö ja aineõpetajate järjekindla abiga suutsid nad läbi korrata kogu kooli õppekava ja anda eksamil häid vastuseid.
Urvaste 7-klassilise kooli õpilased ja õpetajad tulid oma ülesannetega toime. Suve vaheajal aga tuleb õpetajail tõsiselt abistada neid õpilasi, kes jäeti sügiseks eksameid sooritama. Tublisti tuleb töötada õpilastel , kes omasid puudulikke hindeid, et kindlustada sügisesteks järeleksamiteks kindlad teadmised.
N. ELKEN

No comments: