Wednesday, March 2, 2011

Tänulikud parteile

Kolhoosi Elu 2. märts 1951
TULEVIK ON MEIE ENDI KÄTES
Vaabina külanõukogu Pioneeri kolhoosi punanurka kogunes kohe pärast päevatöö lõppu ligikaudu poolsada kolhoosnikut, et kuulata uut määrust hindade alandamise kohta.
Määratu vaimustusega võeti vastu meie valitsuse otsus töötajate materiaalse heaolu tõstmise kohta. Kohe pärast rõõmuteate kuulamist raadio kaudu, korraldati välkmiiting.
„Oleme tänulikud parteile ja Nõukogude valitsusele toidu- ja tööstuskaupade hindade järjekordse alandamise eest,“ rääkis kolhoosi esimees G. Timberg. Ta näitas, kuivõrd kiiresti meie maa ravis sõjahaavad, ning milliste hiigelsammudega läheb elu majandusliku jõukuse suunas. Samal ajal aga ägavad kapitalistlike maade töölised tööpuuduses, suurte maksukoormate ja elukalliduse pideva tõusu all, mida on neile toonud ameeriklased Marshalli plaaniga. Kolhoosi esimees kutsus kõiki üles töötama meie maa majandusliku jõukuse saavutamiseks kogu jõu ja energiaga.
Sõna võttis veel kolhoosi aseesimees R. Padusepp, kes iseloomustas järjekordset hindade alandamise määrust kui suurt panust ülemaailmsesse rahuüritusse. Rõõmuga ja liigutatult tervitasid kolhoosnikud uue seaduse väljakuulutamist.

No comments: