Monday, March 21, 2011

Kevadkülviks valmis!!

Kolhoosi Elu 21. märts 1951
Brigaad on valmis kevadkülviks
Kogu kevadkülvi ettevalmistamise perioodil on Kuldre külanõukogu Edasi kolhoosi juhatus pühendanud erilist tähelepanu alaliste tootmisbrigaadi moodustamisele ja tugevdamisele. Sellest tingituna töötavad tootmisbrigaadid nüüd kindla plaani alusel ja tööd kulgevad edukamalt kui varem.
Brigaadidele on kinnistatud maa, inventar, hobused ja majapidamishooned. Esimesena rajoonis lõpetati siin brigaadide aasta tootmisülesannete koostamine ning külviplaanide tegemine. Brigaadides viiakse pidevalt läbi tootmisnõupidamisi.
Teistest ette on jõudnud esimene brigaad, kus brigadiiriks on Karl Joakit. Selles brigaadis ei ole loodereid ega „seanahavedajaid“, tööde organiseerimine ja juhtimine on korralik. Kõigest sellest tingituna on tööd kulgenud siin jõudsalt, brigaad on põhimised kevadkülvi ettevalmistused lõpetanud.
Esimesena lõpetati põllutööriistade remont, moodustati seemnefondid ja puhastati seeme. Puudub veel linaseeme paari hektaari ulatuses, mida muretsetakse ostu teel. Sel brigaadil on põldudele välja veetud peaaegu kogu plaanis ettenähtud laudasõnniku hulk. Sõnnikuvedu lõpetatakse lähimail päevil, sest sellele tööle on praegu rakendatud enamik brigaadi liikmetest.
Ka mineraalväetised on saada olevas ulatuses kohale veetud. Tehakse ettevalmistusi suhkrupeedilüli moodustamiseks, milleks suunatakse üks kogenum kolhoosnik põllumajanduse osakonna juurde suhkrupeedi lülivanemate lühiajalisele kursusele.
Neil päevil asus brigaad üles töötama ja välja vedama ehitus- ja remonditöödeks tarvisminevat metsamaterjali.

No comments: