Monday, March 28, 2011

Kes see praegugi muu riigi hädades süüdi muud kui tõrksad maksnikud

Kolhoosi Elu 28. märts 1951
Viivitamatult tasuda riigimaksud
Kui põhiline osa meie rajooni talupidajaist on aru saanud sotsialistliku suurmajapidamise eelistest ja on astunud ainu-õigele teele – kolhoosi teele, siis esineb veel ka terve rida talupoegi, kes ei taha sellest veel aru saada. Oma tegevusega nad takistavad meie sotsialistliku ühiskonna ülesehitamist ja arengut.
Nii näiteks on Urvaste külanõukogu üksiktalupidaja Eduard Jõesaar kohustatud kehtiva seaduse kohaselt tema kasutuses olevatelt tuluobjektidelt tasuma põllumajandusmaksu 13. 453 rubla ulatuses. Käesoleva ajani on ta sellest tasunud vaid ainult 210 rubla. Riigi ees on võlglasteks veel sama külanõukogu üksiktalupidaja E. Zimmer, kellel on tasumata põllumajandusmaks 12.397 rubla ulatuses. Kuldre külanõukogu talupidajal R. Palutederil on võlgnevus 3868 rubla, L. Krassil 1365-rubla.
/---/
Mainitute süü läbi on suured summad laekumata riigieelarve tuludesse, mille tõttu on ohustatud rajooni eelarveliste tulude I kvartali plaani täitmine. On viimane aeg ülalnimetatud ja ka kõigil teistel maksnikel, kes siiani pole oma maksukohustusi riigi vastu õiendanud, aru saada oma eksimusest ning viivitamata tasuda oma maksuvõlad, mitte oodates kuni neid võetakse vastutusele kriminaalkorras riiklike maksude tasumata jätmise eest.

No comments: