Friday, July 30, 2010

"Tallinnfilm" "Edasi" põlde filmima? Kus seda filmi näha saaks?

Töörahva Elu 30. juuli 1970
LÕIKUSE-EELSES „Edasis“
Tänavune heinateo lõpetamine venib nagu kummipael – kuidagi ei taha lõpp kätte jõuda. „Edasis“ öeldi, et niitmiseks planeeritud heinamaa pinda lihtsalt pole, 80 hektarit ikaldus. Kahekümne hektari ringis jääb niita ja sellest tehakse kas heina või silo, kuidas ilm lubab. Keskuse osakonnas saab kõik hein varju alla, Vaabinas läheb veel aega.
„Edasi“ kolhoosis on koristus alanud. Viis kombaini Kalju Mõtsa, Voldemar Kursi, Toivo Liivamäe, Mart Ventseli ja Juhan Kaare juhtimisel on koristanud üle poolesaja hektari heinaseemet. Aasnurmika, punase aruheina, keraheina, hariliku aruheina jt. heinte seemnesaak on tänavu tublisti üle keskmise. Lõplikult selgub see siis, kui seeme on kuivatatud ja puhastatud.
Viljalõikus jõudvat kätte kas selle nädala lõpul või teise algul – pikka ootamist enam pole. Saagid tõotavad tulla korralikud, kui ainult kõik kätte saab. Öelduga mõeldi ilma, sest mehed on oma tööle meistrid. Ka ennustatakse korralikku kartulisaaki.
Teisipäeval oli „Edasis“ „Tallinnfilmi“ grupp. Vägevaid vilju kandvaid põlde tahetakse jäädvustada Võru rajooni tutvustavas filmis.
E. ESKO

No comments: