Sunday, July 11, 2010

Miks küll nii kriitiline?

Töörahva Elu 11. juuli 1950
Puudustest uueks õppeaastaks ettevalmistamisel Kuldre 7-kl. koolis
Urvaste valla Kuldre 7-kl. kool vajab põhjalikku remonti, seda enam, et olles õpilaste arvult üheks suuremaks maakonnas, töötab kool kahes vahetuses. Koolimaja on vana ehitis ega vasta kaugeltki nõuetele. Seepärast oleks loomulik, et kõigiti hoolitsetakse kooli ettevalmistuse eest, et tagada uuel õppeaastal noortele paremaid õppetingimusi.
Mida on teinud selleks äsjamöödunud 15-päevakulö Urvaste valla täitevkomitee (esimees J. Külaase) ja Kuldre 7-kl. Kooli direktor sm. L. Meesit? Ei midagi. Miks rutata, kui aega on küll, arvab valla täitevkomitee. Sai ju varematelgi aastatel remont tehtud, ega ta nüüdki tegemata jää. Valla täitevkomitee väära seisukoha on omaks võtnud ka kooli õppenõukogu. Tulemuseks on see, et remontmaterjale pole muretsetud ja remonttööliste leidmiseks pole vähimatki tehtud. Vähe sellest. Valla täitevkomitee ei ole veel tänaseni tagastanud koolile möödunud aastal „laenatud“ šamottkive, kuigi koolimaja hajud vajavad hädasti ümberehitamist, et õpilased talvel ei peaks kannatama külma.
Kuldre 7-kl. kooli direktoril koos valla täitevkomitee ja külanõukogu esimehega tuleb koostada konkreetne plaan, et tagada remonttööde õigeaegset lõpetamist, mitte lubades nende venimist õppetöö alguseni, nagu seda esines varematel aastatel. Kooli direktoril tuleb luua tihedad sidemed kolhooside esimeestega ja lastevanematega nende abi maksimaalseks ärakasutamiseks.
Nii nagu remondi suhtes, pole ka kütte kohaleveoks seni midagi tehtud. „Pole te kunagi kütteta olnud, ega te selgi aastal kütteta jää,“ lohutavad küttematerjali muretsemise eest vastutavad isikud neid, kes julgevad tähelepanu juhtida kütte kohaleveole.
Valla täitevkomitee ja külanõukogu juhtivatel töötajatel ning kooli direktoril on viimane aeg aru saada oma väärast seisukohast ning asuda viivitamatult uue õppeaasta ettevalmistustööde plaanikindlale teostamisele. S. Madis

No comments: