Tuesday, January 5, 2010

Konkreetsed kohustused

Töörahva Elu 5. jaanuar 1960
Uuel aastal uued sotsialistlikud kohustused
Hiljuti pidas „Siiriuse“ kolhoosi rahvas üldkoosolekut, mille päevakorras arutati majandi sotsialistlikke kohustusi 1960. a.
Võrreldes 1959. a. kasvab kolhoosi piimatoodang rohkem kui 30 tonni võrra. Et loomadele jätkuks igal aastaajal piisavalt söötasid, võeti tootmisplaani suurendada teraviljade saagikust vähemalt 12 ts-ni ha-lt. Maisi külvipind laieneb rohkem kui kahekordseks ja silo valmistab kolhoos tänavu 630 tonni, kusjuures selleks kasutatakse suurel määral ristikheina.
1960. a. lüpstakse iga aastalehma kohta keskmiselt 2800 kg piima. Ühtlasi taotleb kolhoos tõufarmi nimetuse saamist.
Eriti tõhusalt kasvab tänavu, mullusega võrreldes, liha toodang. Seitseaastaku esimesel aastal nuumas „Siiriuse“ kolhoos 224 siga. Tänavu on see arv 420. Sigade realiseerimine algab juba jaanuarikuus. Märtsis-aprillis läheb müügile ligikaudu 100 siga. Nende jaoks on olemas 70 tonni teravilja ja 300 tonni kartuleid.
Koosolekul arutati seoses kolhoosi tootmise laienemisega ka ehitusalaseid küsimusi. Majandil on 18 põhi- ja 24 ühekordset emist. Nende järglastele jääb praegune neljarealine sigala suvekuudel kitsaks. Seetõttu on paratamatu sigade suvelaagri ehitamine.
Käesoleva aasta tööplaani võeti ühtlasi 30 ha drenaažkuivenduse tegemine ja 2000 kantmeetri turba varumine.
E. JÕESAAR

No comments: