Thursday, June 19, 2008

Sporti ja sulitempe

Võru Teataja 19. juuni 1928
Hale sissekukkumine Urvastes
Altkäe kaupleja ninapidi veetud
Lugu sündis nimelt Urvastes N. talus. Kohapealne elanik U. ostis kahelt alaealiselt noormehelt salaja vilja ja muud kraami, mida viimased kodust vanemate tagant viisid. Ühel ilusal õhtul läksid samad noormehed tangukotiga U. poole, mis jällegi vanemate tagant oli salaja võetud. Kuna meestel ainult üks kott kaasas oli, siis arvati ka tesit juurde muretseda õige lihtsal teel. Lepiti nii kokku, et üks läheb tuppa, ajab hääd juttu, kuna teine nii kaua ümber maja kolab – ehk leidub midagi müügiks. Mõeldud, tehtud. Ajal mil üks toas lõbusasti vestles, “leidis” teine rehetoast jahukoti, mida otsemat teed nurga taha tassis. Astus siis ise, kui aumees, tuppa ja ütles: “ma tõin ka natuke jahu kodust, panin välja nurga taha.” Tehti kaup, maksti raha ja asi tahe. Alles pärast poiste äraminekut taipas U. suure imestusega, et oli oma jahu ostnud
-s


Võru Teataja 19. juuni 1928
Kaitseliidu spordipidu Uue-Antslas
Jaanipäeval, 24. juunil, korraldab Uue-Antsla kaitseliidu kompanii spordipeo. Tähendatud päeval kohtavad spordi alal Antsla alevi ja Uue-A kaitseliidu kompaniid. Kavalt ulatub pidu õige laiaulatuslikuks, nimelt kohtavad kompaniid võrkpallis, hüpetes, teatejooksus, raskemates murdmaa jooksus, laskevõistluses ja tesitel aladel. Ettevalmistused peo hääks kordamikekuks on käimas. Iseäranis energiliselt töötab peo hääks kompanii päälik J. Glockman, et saavutada edu ja paremid tagajärgi.
Peale spordipeo korraldab sama kaitseliidu kompanii õhtul kohalikus rahvamajas peo. Haridusseltsi tegelaste kaasabil kantakse ette naljanäidend “Ma olen sportlane”

No comments: