Monday, February 21, 2011

Tee küsimused ilmselt tõesti 1000 aastat vanad:)


Võru Teataja 21. veebruar 1931
Vaabina mehed kanged kohtuskäijad.
Kui põllust läbi sõideti ja tuupi tehti.
Punase laua ees on Vaabina mehed. Süüdistajatena figureerivad Samuel Anton ja Aleksander Anton ning süüalustena Aksel Ruus ja Peeter Sarapuu. Nimelt süüdistab Samuel Anton Peeter Sarapuud selles, et viimane olla omast põllust läbimineva tee sulgenud ja asemele jätnud teise tee, mis läheb põllu äärt mööda ja sellega natuke kõveram. Tema poeg Aleksander Anton aga süüdistab Peeter Sarapuu sulast selles, et zee teda peksnud, kui ta Sarapuu põllust läbi sõitnud. Peksmise pealtnägijaks olnud tema isa Samuel Anton, umbes poole kilomeetri kaugusel. Samuel Anton seletab, et temal mingit väljapääsu võimalust ei ole ja et seda teed on tarvitanud juba tuhat aastat (!) tagasi. Palub kohut Sarapuud omavolilise tee sulgemise eest vastutusele võtta. Noor Anton aga süüdistab Aksel Ruusa selles, et see teda keelanud ja löönud, kui tema Sarapuu põllust läbi sõitnud. Palub Ruusa karistada.
Tunnistajate ülekuulamisel selgub, et Samuel Antonil on ikkagi läbipääsu tee olemas, samuti selgus ka, et mingit peksmist pole olnud.
Kohtu otsusega mõistetaks mõlemad süüalused, Aksel Ruus ja Peeter Sarapuu, kohtulikult õigeks. Sellega peab nüüd Samuel Anton põlluäärt mööda sõitma, aga mitte keset põldu.

No comments: