Saturday, December 20, 2008

20. detsember 1928 - mitu uudist

Võru Teataja 20. detsember 1928
Vaabinas ei hoolita karantiinist
Koerte karantiini, mis Vaabinas tänavu aastal juba teist korda välja kuulutatud, ei võta kodanikud küllalt tõsiselt. Praegu võib näha igalpool lahtiseid ilma suukorvita ümberhulkuvaid koeri.
Kodanikud peaks küll koerte karantiinile rohkem rõhku panema.
“Vambola”

Võru Teataja 20.detsember 1928
Sead uppusid Vaabinas
Möödunud nädalal läksid Vaabinas “Metsal” sead õuel leiduva tiigi üle minema. Kuid jää osutus sedavõrt nõrgaks et ei kandnud sigade proovi reisu välja. ja nad kukkusid selle murdumisel vette.
Abisaamisel päästeti neist kolm kuna kaht supelusega jääalla jõudnud siga esiotsa ei märgatud, olles arvamisel et need kuskil mujal on.
Sead ise kustki nähtavale ei tulnud ja et kõik kohad läbi said otsitud ning kaht puuduvat siga siis kätte ei saadud, mindi tiigi juurde uuesti otsima. Säält ka leiti pika otsimise järele jää alt nad ülesse, kuid oli jubahilja, “mis lännü, seo om lännü”
Omaniku kahju umbes 80-kend krooni.
“Vambola”

Võru Teataja 20. detsember 1928
‘Lõbus talupoeg’ U.-Antslas
Pühadeeelne meeleolu Uue-Antslas on haripunkti jõudnud. Kiiresti tehakse igasuguseid ettevalmistusi. Nii teeb kohaliku haridusseltsi näitetrupp veel viimaseid jõupingutusi Viktor Leoni opereti “Lõbusa talupoja” kallal, mis keskmisel pühal lavastatakse.
Osavõtt pidudest Uue-Antslas on üldiselt väga elav: tähtsamate päevade puhul ei suuuda ruumikas rahvamaja kõiki peolisi mahutada, nii et hiljemtulijad mossis nägudega on sunnitud koju või mujale pöörama.
Järgmine pidu U.-Antslas on 6. jaanuaril 1929. a. kohaliku algkooli korraldusel.

No comments: