Monday, August 30, 2010

Tõsine tüli piimaühingus

Võru Teataja 30. august 1930
Jant Uue-Antsla piimaühingu koosolekul.
Vahejuhtumine kassapidaja P. Albrechti ja piimatooja J.P vahel.
Uue-Antsla piimaühing pidas oma erakorralise pääkoosoleku, kus tekkis raske konflikt Uue-Antsla tuntud põllumeestekogude tegelase P. Albrechti ja piimaühisuseliikme J.P vahel. Viimane heitis koosolekul P. Albrechtile muuseas ette altkäemaksuvõtmist Uue-Antsla asunduse hoonete müügi juures.
Enne piimaühingu pääkoosolekut oli määratud piimaraha väljamaksmine piimatoojatele, et koosolekule rohkem liikmeid meelitada. Piimaraha väljamaksmisel tekkis konflikt kassapidaja P. Albrechti ja piimaraha saaja J. P. vahel. Raha kättesaamine oli küll vormiliselt raamatusse märgitud, kuid J. P. väitis, et ta raha veel kätte ei ole saanud. Kassapidaja omalt poolt aga väitis vastupidist.
Tähendatud vahejuhtumine ajas ka koosoleku meeleolu teravaks. Koosoleku lõpul tungiti kassapidajale P. Albrechtile õige ägedalt kallale, heites talle ette mitteõiglast tegutsemist.
Muuseas tähendas J. P., kes õigluse jaluleseadmiseks kohtu poole lubas pöörata, et viimane Uue-Antsla asunduse hoonete müügi juures temalt 20 krooni nõudis ostu juures võistlemisest loobumise eest ja seda ka sai. P. A. igatahes temale etteheidetud süüdistusi tol korral tagasi lükkama ei hakanud.
Kuidas lõpuks P. Albrechti ja piimaühingu liikmetevahekord kujuneb, on raske ette öelda.

No comments: