Thursday, February 2, 2012

Töörahva Elu Uue-Antslas külas

Töörahva Elu 2. veebruar 1982
ÕHTUTUNNID AJALEHEGA
Pilt, millel pikk rida lehelugejaid peal, meenutab aega parajaks tegevaid ootajaid – näiteks kingaparanduses. Tegelikult on need Uue-Antsla kultuurimaja juures tegutseva kohvikklubi „Tuluke“ liikmed.
„Süvenege põhjalikult, kohe esitan küsimuse,“ annab käsu kultuurimaja kunstiline juht Liia Tamm. Süvenetakse, uuritakse pingsalt … Lavalt valjuhääldist tuleb muusikat.
„Mis muusikapala see oli?“ on küsimus. Selgus, et vaid kaks naist suutsid korraga lugeda ja muusikat kuulata.
Kirjeldatud seik pole juhuslikult valitud. Reede õhtul olid „Tulukese“ rahval külas „Töörahva Elu“ tegijad. Ajalehest ja selle valmimisest, kirjadest-kaastöödest, trükiveakuradi tempudest, rõõmudest-muredest – kõigest oli juttu. Kõnelesid toimetaja Heini Kasesalu, toimetaja asetäitja Naima Navi, osakonnajuhataja Liina Valper ja korrektor Salme Männisalu.
Juttude vahele mahtus muusikat (ansambel „Melismid“) ja tantsu. Oli viktoriin Võru-lehe teemal. Oli ministrite ametivande andmise rituaal ja selle kinnituseks sobivuse katse. Südaööl õnnitleti sünnipäevalast …
See on vaid kiirtelegrammiline ülevaade „Tulukese“ saja liikme selle aasta esimesest õhtust. Aeg oli kaugelt üle kesköö, kui pillimehed pillid kokku panid. Ka õhtut juhtinud klubi president, tööpäevil Kuldre kolhoosi jurist Kalev Zimmermann võis (nähtamatu) taktikepi järgmise õhtuni kõrvale panna.

No comments: