Thursday, January 26, 2012

Kes kellega käib?


Ugala 26. jaanuar 1932 (lk 1)
Uue-Antsla näitsikud sõuavad „Sadamasse“.
Nii igapäine kui ka see Restu-Antsla on – kuid et paljud teavad, et käesolevate ridade kirjutaja mõned read mitmes lehes teeb, siis tuleb igapäev häid sõpru, kes paluvad, et pane lehte, et ühel poissmehest mesinikul on „kärbsed pähe läinud“ ja et tol poisil on ühe neiuga intiimne vahekord, et üks neist suur „kogumees“ ja teine suur „kogunaine“. Kuid kaebajad ise on sageli „kärbsesööjad“ – üks on kade ja teine muidu vihane, kuid kõik tahavad teist avalikult pahandada.
Uue-Antsla Naiskodukaitse sõuab „Sadamasse“ 31. jaan. Kõigile Uue-Antsla, Urvaste ja Restu poissmeestele on kutsed saadetud, et nad tuleksid ka osa saama „Sadamasse“ jõudmisest. Ka mulle on kutse saadetud ja ma olen väga meelitatud, ning meeleldi sõuaksin mõne Uue-Antsla näitsikuga „sadamasse“ .
Vana-Antsla kodumajanduskoolis keeb jälle kibe töö – on jälle perenaise diplomi üritamas 1½ tosinat noori tütarlapsi. Sealt on juba mitu lendu „tudeeritud“ perenaisi välja lastud, kuid ühestki pole veel tegelikku perenaist tehtud. Ainult kolm „popsinaist“ ja kaupmehe prouat on neist saanud. Kuid praegusel lennul on lootusi, see on kaunimate tütarlaste lend, ning paljudel neist särab juba eemal perenaise igatsetud „troon“.
Üks on kindlam kui kindel – mitu Uue-Antsla poissmeest tahab abiellu purjetada Restu haritud preilitega, mõelge, ütlevad nad, Restus on ju rikkused! Jah, eks ta ole nii – suur ja kallis piimaühing, ainult liikmed vist küll „tsipake“ põrunud: tahavad endist hoonet mahalõhkumiseks ära müüa, kuna see ometi elamiskõlbulik. selle eest saaks head üüri.

No comments: