Thursday, January 27, 2011

Ennustused 1931. aastaks:)

Võru Teataja 27. jaanuar 1931
Urvaste meeste
kavatsused käesoleval aastal.

Ernst Keller – ehk „Vana Siirius“, - eresimees ja autoom. kavatseb autosõidust loobuda ja mootoriga elektrit hõõruma ning selmoel kogu Urvastet valgustada, isegi haridusseltslasi, et need pimeduse kae silmadelt viskavad ja „Siiriusega“ ühinevad.

Konstaabel Kerra
on Ameerikast omale tellinud „karjumise masina“, et paremini Urvaste pidudel korda hoida, sest sureliku inimese häälega pole siin midagi teha. Samuti laseb sepp Niilusel valmistada “automaat oksjonihaamri“, sest käsitsi koputamisest kondid juba valutavad.

Põllumees Chr. Martin hakkab oma nime K-ga kirjutama ja teeb „A-le“ täpid peale, nii et sellest saab „Ä“. Edasi kavatseb ta Kellerilt vana autokere ära osta ja sellest suurema „Sarapani“ teha, sest vana on kahe hobuse jaoks väikene.

Chr. Narits
On kindlasti sihiks seadnud, et loobub orkestrijuhi ametist ja ei lase enam omale piirituse asemel vett müüa.

Sekretär Schmidtil
soovitab Urvaste vallavalitsus naituda, sest neidude seas on tema pärast tüli lahti ja kuuldavasti mõnel isegi silmad välja kratsitud.

J. Alop,
„Siiriuse“ näitejuht on leidnud eelmise näitejuhi eeskujul omale näitetrupist „küljesoojendaja“ ja tema lähem kavatsus on ka abielusadam.

Õpetaja Valk
ei kavatse enam kunagi vanaaastaõhtul kirikus jumalateenistust pidada, sest Urvaste noormeestel on traditsiooniks saanud kirikus „löömingut“ korraldada, et õpetajat kantslist minema peletada.

No comments: