Thursday, May 27, 2010

50 aastat Kuldre kooli

Töörahva Elu 28. mai 1960
Kuldre 7-kl. Kool valmistub järgmiseks õppeaastaks.
Seoses 8-klassilisele kohustuslikule haridusele üleminekuga muudetakse teiste hulgas ka Kuldre 7-kl. Kool alates 1. septembrist 1960. a. 8-klassiliseks. Kooli õpilaste arv suureneb avatava VIII klassi arvel umbes 25 võrra. Et õppetöö saaks uuel õppeaastal kulgeda normaalselt, on juba praegu asutud laiendama kooliruume ja kooli majanduslikku baasi.
Praegune koolimaja saab 1. septembril 1960. a. 50 a. vanaks. See on ehitatud oma aja kohta küllalt hästi, kuid ei rahulda praegu meid kaugeltki. Ruumide osas on aga lahendus juba leitud. Kooli käsutusse anti endine Urvaste külanõukogu hoone, kus juba k.a. maikuu algpäevist alates teeb vastavaid ümberehitusi tööstuskombinaat „Antsla“. Loodame, et tööd tehakse heakvaliteedilised ja et need lõpetatakse õigeaegselt. Aega selleks on küllaldaselt.
Klassiruumide sanitaarremont tehakse eelseisval suvel oma jõududega. Õpetajad kohustusid igaüks selleks andma 24 töötundi. Kaasa tõmmatakse ka vanemate klasside õpilasi. Seinu värvinud ja valgendanud oleme varemgi ja töö kvaliteet ei ole olnud halvem meistrite omast.
Küte koolile ja õpetajatele on ostetud. Kui Urvaste külanõukogu piirkonnas asuvad kolhoosid annavad autosid, veame puud kohale 20. juuliks 1960. a.
Uuel õppeaastal tahame anda kõigile õpilastele vähemalt sooja lõunasöögi. Kõik internaadis viibivad õpilased saavad süüa 4 korda päevas. Toitlustamise osas abistasid meid käesoleval aastal tõhusalt kolhoosid ja nad on lubanud seda teha ka uuel õppeaastal.
Koolile on vaja lauluõpetajat, kes oleks võimeline juhatama ka Kuldre rahvamaja juurde asutatavaid laulukoore. Tunde meil jätkub. Üksi laulutundidest saab peaaegu täiskoormuse.
Eelnimetatud ülesannete lahendamiseks palume abi Võru rajooni TSN Täitevkomitee Haridusosakonnalt, Urvaste külanõukogult ja selles piirkonnas asuvatelt kolhoosidelt. Õpetajaskond teeb omalt poolt kõik, et uueks õppeaastaks oleks kõik õigeaegselt korras.
A.PULK
Kuldre 7-kl. Kooli õpetaja

No comments: