Wednesday, July 1, 2009

“Siirius” hakkab võõrusetendusi andma

Võru Teataja 1. juuli 1929
“Siirius” hakkab võõrusetendusi andma
Nagu kuulda, kavatseb Urvaste “Siirius” ringreisu etendusi korraldama hakata. Esimene säärane pidu on 7. juulil, Kärgula vabat. tuletõrjujate seltsi saalis. Kavas on naljandid ja 3-vaatusline operett “Näitejuhi äpardused”. Peale kohalikkude tegelaste võtavad veel osa üks endine Võru “Kandle” ja üks endine “Säde” näitleja, mille tõttu võib juba ette hääd kordaminekut ennustada. Ühtlasi on ka sellega need vead kõrvaldatud, mis omal laval ettekandmisel esile tulid. Pääle selle on liidul kaasas omad, hiljuti valmistatud uued dekoratsioonid.
Hiljuti korraldas “Siirius” omas saalis suure näitemüügi, mis õnnestus täielikult, samuti ka pidu. Üldsissetulek oli ligemale 500 krooni.
Pidul kanti ette K. Kaasiku 3-vaatusline laulumäng “Näitejuhi äpardused”, mis kui välja arvata vähemad vead, hästi korda läks.
Üldse võib öelda, et Noorsoo Liit “Siiriuse” pidud järjest suuremat poolehoidu võidavad. Samuti on näha, et ka mänguline tasapind järjest tõuseb ja et seda igatpidi katsutakse arendada ja edendada ning see on ka publiku poolehoiu võitnud.

No comments: