Monday, May 25, 2009

Kolm meest mõõtsid Urvaste kirikut - miks, ei tea keegi.

Võru Teataja 25. mai 1929

Kolm meest mõõtsid Urvaste kirikut

Ühel oli portfell, teisel nöör ja kolmandal katkised püksid
Esimesel suvistepühal oli Urvaste kirikus leerilaste õnnistamine. Parajasti jumalateenistuse ajal jõudsid kiriku juure kolm jalgratturit, kes oma lõbusa tuju ja tempudega päältvaatajaile huvitavat nalja pakkusid.
Juba nende meeste välimus sundis naerumuskleid tegevusele. Üks neist oli riietatud moe viimase karjatuse kohaselt ja hoidis ilusat portfelli kaenla all. Teisel oli suur nöörikimp kaenlas ja tore apelsiinikoorest roos kuue nööpaugus. Viimase mehe ainsaks uhkuseks oli katkine pükste istekoht, kust uudishimulikult valged aluspüksid välja vahtisid.
Pääle mõningaid ettevalmistusi alustasid mehed oma naljanumbri kirikutorni kõrguse mõõtmisega. “Nöörimees” ronis torni ja lasi luugist nööri alla, mille otsa oli poolik telliskivi seotud. Kui mehed torni kõrguse mõõtmisega valmis, ronis “nöörimees” alla ja hakkas ümber kiriku jalutades selle suurust sammudega mõõtma. Isegi kiriku varju pikkust ei jäetud tähele panemata. Kõik saadud mõõdud märkis portfelliga mees paberile. Kui nad oma tegevuse naerva publiku silmade all lõpetanud, hüppasid mehed ratastele ja kadusid, sest politsei ilmus silmapiirile.
Arusaamatuks jäi kõigile nende mõõtmiste otstarbe. Mõnede arvamiste järele olla see “karutükk” kihlveo võitmiseks läbi viidud.

1 comment:

Raamatutuba said...

;)) väga andekas tegu! ;))
Aitähh vaeva eest ;))