Monday, April 6, 2009

Urvaste ühismeierei pääkoosolek

Elu 6. aprill 1929
Urvaste ühismeierei pääkoosolek
Koorastesse aurujõuline koorejaam.
Läinud neljapäeval pidas Urvaste piimaühisus oma erakorralist pääkoosolekut, kus mitmed tähtsad asjad arutusel olid.
Esiteks vaatas koosolijatest moodustatud seitsmeliikmeline komisjon meierei hoone remonteerimise üle ja tunnistas selle vastuvõetavaks. Hoonele on teine kord pääel ehitatud, kus meieri eluruumid asuvad. Ka on meiereile majandusühisus “Põllumehelt” uued ajakohased masinad muretsetud. Remonteerimisega alustati juba läinud kevadel ja pidi lõpetatama kesk-suveks, kuid mitmesugustel põhjustel viibis ehitus käesoleva ajani.
Teiseks tuli arutusele Kooraste koorejaama küsimus. Mainitud koorejaam asub Kooraste mõisas, endises veskiruumis ja töötab veejõul. Veskihoone ja vesi on riigilt 24 aasta pääle renditud. Et aga praeguse koorejaama ruumid kõlbmatud, soovitati riigilt teine hoone rentida ja sääl aurujõul koorejaam käima panna; kuna sellejuures ka endiste hoonete rent maksa tuleb ja koorejaam veejõult aurujõule üle viia tuleks, otsustas pääkoosolek ühiselt vana hoone remonteerida. Kulude eelarve kokkusäädmiseks moodustati 3 liikmeline komisjon, kes oma töö järgmiseks koosolekuks lõpetama peab.
Lõpuks otsustati ühingu liigetele lähemal ajal maksuta lõhkeainete kursused korraldada, kuna ümbruskonnas selles asjas täieline pimedus valitseb.

No comments: