Wednesday, February 20, 2008

Urvaste magasiait

Võru Teataja 21. veebruar 1928
Kas Urvaste endise magasiaida edasiandmine on soovitav?
Kuuldavasti kavatseb Urvaste vallavalitsus endist Urvaste magasiaita edasi anda rentimise teel Urvaste tuletõrje ja Urvaste rahvahariduse seltsile, kuna peale seda veel ka ühesugused õigused maja kasutamiseks oleksid muidugi vallavalitsusel ja Urvaste kaitseliidul.
Kui aga seda arvesse võtta, et mõni aasta tagasi ju vallanõukogu nimetatud maja andis rendi teel Urvaste rahvahariduse seltsile, kes aga kahe aasta jooksul midagi ei suutnud selle majaga teha ja maja tagasi langes vallale, kuna see lepingus nõnda ette oli nähtud.
Et aga käesolev asi nüüd teistkordselt esile on kerkind ja 24. veebruar s.a nimetatud magasiaida küsimus jälle käsil, siis oleks tarvis siin rohkem kaaluvalt talitada 1) Kas ei tule seda hoonet vallale enesele tarvis ja 2) kas on ühes Urvaste vallas tarvis kahe seltsimaja ehitamine, kuna liit “Siirius” oma maja isegi valla keskkohta Koigu kõrtsi juure püstitab.
Olgugi, et vallamaja on ehitatud varemalt praegusesse asukohta, siis olgu nimetatud, et vallad Koigu ja Truuta olid selkorral iseseisvad vallad, kuna nad nüüd kõik üheks Urvaste vallaks on ühendatud, siis on ju vastuvaidlemata tõsi, et asutused ja ettevõtted Urvaste vallamaja juures Koigu ja Truuta rahvale väga kaugele jäänud
Sellepärast oleks ju otstarbekohasem, et saaks niisugused asutused ometi enam-vähem valla keskkohta asetatud ja ei mitte ühe valla nurga sisse. Et pärast kahetseda ei tuleks, siis peaks Koigu ja Truuta elanikud, kes praegu valla nõukogus püsivad, valla magasiaida suhtes täie kaalutlusega talitama, sest see nendele ju kasu ei too ja ka selle peale mõtlema, kas seda maja mitte vallale tarvis ei tule?
Kui valla magasiait antakse edasi nimetatud otstarbeks, siis sünnitab see mitmeti raskusi kauguse tõttu Koigu Truuta rahvale, sest kui näiteks tuletõrje pritsid sinna paigutada, kuidas on võimalik soodsalt neid tarvitada Koigu-Truuta elanikkudel.
Uhtjärv

2 comments:

valper said...

kus see vana magasiait oli/on?

konnula contra said...

ma eeldan, et see on seal bussijaama juures, kus on kolmapäevane kuivati, see on ka tänapäeval teemaks olnud, Laua Meelis hakkas sinna kunagi naikt-klaabi ehitama, vist on seal mingid kommunikatsioonidki paigas, kanalisatsioon või midagi sellist

Pead ei saa muidugi anda. Võib-olla keegi targem täiendab/ parandab