Thursday, October 2, 2008

Uhh - hull retoorika, kui mõelda mis tegelikult toimus

Töörahva Elu 19. jaanuar 1948
Hääletasime oma parema tuleviku eest
Väljast kostvad akordeonihelid paeluvad kõigi Linnamäe valla Vaabina valimisjaoskonnas viibijate tähelepanu. Ja eks näe, õue sõidavad sisse valijad kuuel hobusel. Kärmelt hüppab esimeselt reelt maha akordeonimees, omal nägu naerul, katkestamata mängu. Nii sisenetakse ka valimisjaoskonda. Pillihelid vaikivad alles hääletussedelite väljaandmise ruumis. Külavolinik Elmar Jõõger ja talupidaja Osv. Ruveni organiseerimisel on tulnud Lümanda valimisringkonna nr. 1 valijad hääletama üheskoos. „Meie valimisringkonnast on kohal kõik hääletamisõiguslikud kodanikud,“ nendivad nad ise uhkustundega. Varsti ongi nad ka täitnud oma kodanikukohuse.
Valimiskasti juurde sammuvad nüüd Vaabina meierei töötajad eesotsas meieri K. Mikaliga. Kõhklematult lasevad nad oma hääletussedelid valmiskasti. „Hääletasime oma parema tuleviku eest,“ lausuvad nad.
Hääletamisruumi siseneb eesrindlik talupidaja, metsatööeesrindlane H. Taliorg. „Ootasin seda päeva juba ammu,“ ütleb ta. „Nüüd saan anda oma hääle nende tublide inimeste poolt, kelledele eesti töötav rahvas võib julgelt usaldada oma edasise elu korraldamise, oma parema tuleviku rajamise.“
Valijad ei lahku veel valimisjaoskonnast. On ju pidupäev. Palju huvitavat ning ilusat pakub tänane päev.

No comments: