Sunday, December 7, 2008

Mitmesugust 70 aasta tagant

Elu 7. detsember 1938

Vastse-Antslas varastati hobune.
Esmaspäeva, 5. detsembri ööl s.a. kella 19-22 vahel varastati ära Vastse-Antsla vallas, Hansi-Maaritsa talu peremehel Karl Maaritsal hobune tallist. Talli uks oli lukustamata. Hobune oli mustjat värvi, ruun. Ühes hobusega varastati ka rangid ja look. Omanik hindab hobuse väärtust 400 kroonile, rangisid ja looka ka 5 kroonile. Samasugune juhus oli Antsla ümbruskonnas mõne nädala eest.
Nagu kuuleme, on viimasel ajal Võrumaal pandud toime mitu hobusevargust. Elanikkudel tuleks olla ettevaatlikum ja talliuksed lukustada, kuna vargused on seni toime pandud lukustamata tallidest.

Kirjandusõhtu Vastse-Antslas.
Vastse-Antsla Haridusselts koos kohaliku Raamatu-nädala komiteega korraldab pühapäeval, 11. dets. s.a. kell 15.00 Vastse-Antsla rahvamajas kirjandusõhtu Raamatu-nädala puhul.
Kirjandusõhtu kava on koostatud järgmiselt: 1) orkestri ettekandeid esitab Vastse Antsla komp. puhkpillideorkester plk. Manivald Hommuku juhatusel. 2) Laule meeskvartetilt – Eelar Sillari juhatusel, 3) sissejuhatav kõne õp. Eelar Sillar’ilt, 4) Raamatukogu tutvustamine Kalju Sild’ilt, 5) mitmesuguseid ettekandeid ja deklamatsioone – kaastegevad Miralda Lindma, Alfred Neeve ja Heino Velner, 6) kirjanik Mait Metsanurga tutvustamine Liisa Tännalt, 7) Referaat „Kutsutud ja seatud“ Mait Metsanurk – refereerib Richard Taal Vana-Antslast, 8) Referaadi arutlus ja lõppsõna komitee esimehelt Juhan Lindsaar’elt.
Sissepääs on kõigile vaba ja teretulnud. Raamatunädala puhul on Vastse-Antsla Haridusseltsi raamatukogust võimalik raamatuid saada igal õhtul.

Kuldre keedukursused lõppesid.
Vastse-Antsla naiskodukaitsjate poolt korraldatud majapidamis- ja keedukursus lõppes esmaspäeval 5. dets. s.a. Kursusest oli osavõtjaid üle kahekümne inimese ja selle nädala ajaga saadi juurde palju teadmisi sel alal, kuna kursuse juhataja prl. Kont on omal alal eriti asjatundjana hinnatav.

1 comment:

valper said...

Miralda Lindma - vanatädi.
suri inglismaal, manchesteri lähedal halifaxis.