Wednesday, December 24, 2008

Jõulude eel 1958

Kolhoosi Elu 23. detsember 1958
Premeeriti õpilasi
Mitmed Urvaste kooli õpilased töötasid suvel väga agaralt „Võidulipu” kolhoosi põldudel. Kolhoosi juhatus otsustas paremaid neist premeerida. Rahaline preemia antakse Mihkel Veskile, Ilmi Alliksaarele, Ants Märdimäele ja Mati Kaseväljale. Al-der Märtinit otsustati premeerida ülikonnaga.
E. TAMMEKIVI

Meile KIRJUTATAKSE

Vaabinasse on vaja ooteruumi
Vaabina ristteel peatub autobuss päevas neli korda. Eriti rohkesti inimesi sõidab siit Antslasse hommikul. Paljud neist tulevad peatusse 4-6 km kauguselt. Ristteel aga puudub autobussi ootajate jaoks igasugune tuulevari. Ainult pargipuude taga võib leida õige veidi kaitset vinge tuule eest.
Kuna enamik sõitjaid on „Pioneeri” kolhoosist”, oleks mõeldav, et see jõukas ühismajand ehitaks ooteruumi. Ehitusbrigaadil kuluks selleks ainult mõni päev.
J. TISLER

Urvastes pole kino
„Elame nagu mahajäänud kolkas. Sügisest peale pole meile isegi kino näidatud,” kurdavad tihti Urvaste inimesed. Nad peavad kinno minema „Siiriuse” kolhoosi klubisse. Täielikult puudub filmide vaatamise võimalus kohaliku kooli õpilastel.
Kinoaparatuuriruumi puudumist Urvastes on märgitud ajalehes mitmel korral, , kuid tagajärjeta. „Võidulipu” kolhoosi juhatusel tuleks siiski lõpuks asuda rahuldama oma kolhoosi liikmete kultuurilisi vajadusi.
E. KOND

„Metsakratid”
„Võidulipu” kolhoosis suhtuvad mitmed inimesed väga vastutustundetule meie kallisse ühisvarasse – metsa. On esinenud juhtumeid, kus inimesed töötavad metsas omavoliliselt üles puitmaterjali isiklikuks tarbeks. Alles 19. detsembril kontrollis revisjonikomisjon signaale metsamaterjali omavolilise ülestöötamise kohta. Selgus, et Voldemar Rõõm, kes ei ole kolhoosi liige, on üles töötanud ja välja vedanud 3,6 tihumeetrit palke ja 3,75 ruumimeetrit laastupakke. Palke ja laastupakke on lubanud üles töötada metsakasvataja Rudolf Russ, kuid raiepiletid selle kohta puuduvad.
R. Russ andis ka varem omavoliliselt Lehte Kirchenbergile ja Valve Raudsikule välja tarbepuitu.
On tarvis, et „metsakratid” lõpetaksid „Võidulipus” oma tegevuse. Ka metsakasvataja R. Russ peaks loobuma omavoliliselt metsamaterjalide väljaandmisest.
J. MÄE, revisjonikomisjoni esimees

No comments: