Monday, May 26, 2008

Anomaaliad Vaabinas

Elu 26. mai 1928
Nõidus Vaabinas
Nõidused, tulihännad, nägemised – need on Vaabina ümbruskonnas ja kaugemal pea igapäevased asjad. Nii kaebab keegi H. oma häda, et tal ei lastavat öösi magada. Niipea, kui ta magama jäävat, ilmuvat sängi ette valges rüüs olevus ja äratavat teda üles. Kuigi magama suutvat jääda, olevat ta kohe luupainaja võimuses. Et nüüd niisuguseid “tarkasid” pole nagu vanasti oli, ei mõista mees kuidagi pääle hakata, muudkui “kanna umma risti õnnõ, mis om sullõ Jumalõst luudu ja mida kurivaim tegemä käü.” Nii kõneleb H. Aga seda ta ei usu, et siin oma organismi verejooksuga tegemist on.
Keegi R. räägib: “Löüdse uma kana pesä kõrvalt muna, mis erinäs tõistõst uma suuruse, karva ja vällänägemise poolõst. Sain kohe aru, et siin nõidusõga tegemist on, võtsõ muna pipastõ vahele ja vei kaugõmalõ, tei tulõ üles ja visksi muna tulle. Oh sa taivanõ essäkõnõ, kui ta tulõn hüpsõ, rüüksõ ja vingsõ! Nii tei ma nõialõ nahka pettõn,” rõõmustas R. “ta tahtsõ sellegä mullõ õnnõtust majja tuvva, kuid põlõtamisõl pidi ta piimmess jäämä – ja tõeste – mu piiriperemiis üle aia om piimmes jäämisõl, ei inäp näe ta raamatutki lukkõ.
Mutsi

Elu 26. mai 1928
Imelikud lisandid Vaabina postkastides
Vaabina postkontori postkastides leidub tihti lisaks igapäevasele postile veel hulk teisi asju, mida postkasti üürijale päälekauba kaasa antakse. Avad kastiukse ja imestad: kirjadel ja ajalehtedel lamavad tühjad tikutoosid, paberossiotsad, paberossikarbid (muidugi ka tühjad), põlenud tikud ja palju muud kraami. Keegi A. leidis oma kastis koguni piibunosu, kuna leidja aga sugugi tubakatarvitaja ei olnud, siis ei teadnud ta, mis leiuga pääle hakata.
Oleks huvitav teada saada, kust sarnased “lisandid” lukustatud postkastidesse satuvad? Ehk on siin jällegi “Vaabina nõidusega” tegemist.
-Mutsi-

No comments: