Friday, April 15, 2011

Päris segane lugu


Võru Teataja 16. aprill 1931
Kui plikast villand, siis ratas tagasi.
Punase laua ees on Uue-Antsla poolt pärit vormimütsis kooliplika M.P. Teda süüdistab tööstur ja autoomanik Ilves jalgrata omandamises.
Nimelt ostnud möödunud aasta juunikuu algul Ilves Kriisi ärist jalgratta ja andnud selle hoiule M.P. kätte, lubades viimasel ka sõita. Ilves sõitis ise ära maale ja jättis ratta linna. Kooli lõpul sõitis aga M.P. kõige rattaga oma koduvalda Uue-Antslasse. Pärastpoole käinud veel mitmel ja mitmel korral Ilves Uue-Antslas M.P. pool, jättes ratta ikkagi toomata. Aeg veeres aga ikka edasi ja viimaks andis Ilves politseile üles, et M.P. olla omandanud tema ratta. Juurdlusel selgusid aga huvitavad asjaolud. Nimelt oli Ilves ratta M.P. kinkinud sõpruse tundemärgiks, aga mitte vastupidi. Neil asjaoludel rahukohtunik mõistis M.P. õigeks.
Esmaspäeval oli asi Ilvese edasikaebel Rahukogus arutusel. Ilvese poolt ülesantud tunnistajad Laud ja Sild ei suuda mitte tõestada, nagu ei oleks ratas kingitud. Rahukogu kinnitas Rahukohtuniku otsuse, jättes Ilvese edasikaebe tagajärjeta.

No comments: