Thursday, April 7, 2011

Enne kevadkülvi

Töörahva Elu 7. aprill 1981
ENNE KEVADKÜLVI
Edu eest kümnenda viisaastake ülesannete ning põllu- ja karjasaaduste tootmise ja riigile müümise suurendamiseks võetud sotsialistliku kohustuse täitmisel autasustati teiste hulgas ordenitega seitset meie rajooni tublit traktoristi. Need on mehed, kelle töö kodumajandeis märkamata pole jäänud. Mehed, kes kevadel vilja- või kartulipõllul oma aastaringi alustavad, suviti heinatöödele käed külge panevad, sügisel kombainirooli keeravad, pärast koristust maakamara taas pahupidi pööravad, talvel töökojas masinaid remondivad … Vahepeal mahub veel hulk suuremaid või väiksemaid töid, mis majandites olenevalt aastaajast teha tuleb.
Universaalsed mehed, omaette meistrid, töökad, distsiplineeritud. Sellise ühise nimetaja alla võiks kanda kõik need ordenikandjad, kellest tänases leheloos juttu.
/--/
Teel Kuldre kolhoosi Restu osakonda peatasime traktori. Roolis istus ARVO PARING. Mees,kes kümmekond aastat majandis tõsise ja tööka traktoristina tuntud.
Sel päeval vedas ta sigalasse sööta. „Igat kanti töömees,“ iseloomustasid agronoomid, „kui tööle läheb, siis peab selle töö ka ära tegema, teisiti pole tal kombeks. Teda jätkub külvitöödele, kartulikombainile, heinapressimise juurde. Ja mis peamine – masinad on tal alati korras. „
/---/
Pildiallkiri: ARVO PARING, autasustatud Töökuulsuse III järgu ordeniga.
MAIRE KRIIS

No comments: