Thursday, April 21, 2011

Kahte rahvamaja ei ole vaja!


Võru Teataja 21. aprill 1931
Protest Urvaste vallavolikogu otsuse vastu.
Maavalitsusele on läkitatud 9 palvet 529 allkirjaga.
Juba varem kirjutasime, nagu kavatseks Urvaste rahvaharidusselts vallavolikogu teataval määral kaasa mõjutada, et uue koolimaja juurde, mis ehitamisel, lisakõrvalehitis tehtaks nendele pidustuste jne. otstarbeks. Kodanikkude imestuseks tegi ka vallavolikogu 8 häält poolt 7 vastu – otsuse, et nimetatud kõrvalehitis, rahvasaal, tuleb ehitada.
Kuna vallavolikogu haridusseltsi kihutusel oma otsuse on teinud ja rahvasaali ehituseks kõigevähematki vajadust ei ole, sest Urvastes on isegi avalik rahvamaja olemas, siis asusid kodanikud hääli korjama vallavolikogu otsuse tühistamiseks. Maavalitsusele on läkitatud üheksa palvet, missugusele on alla kirjutanud 529 hääleõiguslist valla kodanikku (s.o. ümarguselt 2/3 kogu hääleõig. kod. arvust!), kes paluvad volikogu ebaõiglast ja põhjendamata otsust tühistada.
Üldiselt on vallavolikogu oma otsusega eelnimetatud rahvasaali ehituse mõttes kogu valla kodanikud suures enamuses äärmisele pahameelele ajanud, seda rohkem, et otsuse tegemiseks peamiselt kaasa on aidanud Urvaste rahvaharidusseltsi juhatus, kes vastava palve volikogule esitanud.
Kuna aga peaks omi otsusi volikogu just valla üldhuvide seisukohalt tegema, ilma et tend kõrvalmõjudest lasta juhtida, siis on ka avalik pahameel elanikkude keskel täiesti arusaadav. Urvaste valla kohta 2 avalikku rahvamaja, - noh, see on ikka veidi imelik, sest on ju kõigest 1500 hinge ja jatkub ühestki!

No comments: