Monday, January 19, 2009

Seebiooper - ilmselt Urvastes

Võru Teataja 19. jaanuar 1929
Noore naise eksimus paljastati õlekuhja juures

* Käis U. vallas lauluharjutusel “serva tegemas”.
* Lihtne asjake – kuid võib siiski abielulahutamise tuua

Möödunud suvel abiellusid U.vallas E.S ja K.V. Kuni tänavuseni elasid nad koos päris õnnelikult. Ja asi oleks ka vist samuti edasi kestnud, kui mitte U. valda uus laulukoor poleks asutatud. Naine – kui kirgline lauluharrastaja – hakkas samuti laulmas käima. Ja või siis mehel selle vastu midagi oli. Kuid siiski hakkasid külas jutud ringi käima, et – muidu nii truu abikaasa – laulmas käies poistega “serva teeb”. Jutud ulatusid mehe kõrvu. Viimane hakkakski hoolega järelvaatama, et kas ka nimetatud jutul alust on.
Ilusal neljapäeva õhtul läks ka mees lauluharjutusele. Muidugi peitis ta end hoolega õlekuhja taha, et oma silmaga asja uurida.
Ei läinudgi kaua, kui tuli naine – keegi noorhärra “noch unter Arm” – nagu mees ise tähendas, sama kuhja juurde, kus ta meeski varjul viibis. Ja siis...
Noh nüüd läks veel mürgel lahti, sest oli ju taband naisukese õige ränga eksimuse päält. Sõnalausumata hakkas – muidu nii hää meheke – mõlemaid materdama. Tekkis paanika. Kisa ja kära pääle jooksid ka teised koduminejad kohale, kes halenaljaka loo päältnägijaks olid.
Vihast puhasena jooksis mees kodu ja ei lasknud enam naist tuppagi, hoolimata viimase ärdast palvest. Nutuga läks naine vanemate poole, sest kus ta ikka mujale läheb.
Kuuldavasti kavatseb mees õige karmi abinõu tarvitusele võtta ja abielu lahutada. Kuis lõpeb – ei tea.
-Päältnägija-

Kui võtta kõrvale see uudis http://minevikuurvaste.blogspot.com/2009/01/uhuh-nii-ilus-ja-positiivne-uudis.html, siis ei jää vist kahtlustki, mis vald on "salapärane" U.

No comments: