Wednesday, July 23, 2008

26. juuli 1958

Kolhoosi Elu 26. juuli 1958
Käed eemale Liibanonist!
“Siiriuse” kolhoosi rahvas toetab üksmeelselt kõigi ausate inimeste nõuet USA häbiväärse interventsiooni lõpetamiseks Lähis- ja Kesk-Idas. Hiljutisel protestimiitingul hääletasid kõik üksmeelselt Urvaste 7-kl. Kooli õpetaja J. Rooni poolt ette loetud resolutsiooni poolt.

Kolhoosi Elu 26. juuli 1958
Kasutamata võimalus
K. Marxi nimelise kolhoosi territooriumil Visela veski juures on looduslikult kaunis koht. Rajooni täitevkomitee otsusega on see võetud looduskaitse alla. Rahvasuus tuntakse paika Põrguallikate nime all. Kuangi oli siin forellikasvandus. Vana seadeldis, millega saab allikat alla lasta, on praegugi säilinud, kuid vajaks uut puust toru. Allikas on ise keskmise tiigi suurune.
K. Marxi nimelisel kolhoosil tuleks küsimust kaaluda ja leida võimalusi kalakasvandsue organiseerimiseks. See oleks tulus ning tõstaks paiga vaatamisväärsust.
V. JÄRVEOTS

Kolhoosi Elu26. juuli 1958
Kolhoos sai naftabaasi
Igal aastal on “Siiriuse” kolhoosis olnud automootori õlide ja bensiini hoidmisega suuri raskusi. Nüüd valmis siin uus bensiini hoiuruum. Eile lõpetati hoone katuse löömine. Hoiuruumi asukoht valiti I brigaadi Rautskase talli lähedale, kuhu on tagatud juurdepääs masinaga ka kõige porisemal ajal.
E. JÕESAAR

No comments: