Thursday, July 14, 2011

Võrumaa Teataja vahetas taas välja Töörahva Elu! Juhtkiri

Võrumaa Teataja 14. juuli 1941 (nr. 1)
Tervitus kangelaslikkudele Saksa vägedele
Võru linn, Võru maa ja kogu vabastatud Lõuna-Eesti hüüab oma siiramad tervitused vabastajatele saksa sangarlikkudele vägede juhtidele ja sõduritele!
Rohkem kui aasta on möödunud ajast, mil Moskva vägivallavalitsus surus rahu ja loovat tööd armastava eesti rahva oma julma vägivalla alla. Eesti rahvalt riisuti kõik ta kättevõideldud vabadused ja õigused, hakati hoolimatult lammutama ta ainelisi ja moraalseid väärtusi, asuti hävitama ta majandust ja kultuurelu. Ning sellest ajast peale on vahetpidamatult voolanud eestlaste veri õudsetes piinakeldrites ning praegu möllab jultunud bolševikkude surmakülv ohtralt veel vabastamata maakohtade ja linnade rahulikkude elanikkude hulgas.
Rohkem kui aasta on eesti rahvas oodanud abi võimsalt Saksamaalt. Meie, kes me oleme juba vabastatud vene mõrvarite alt, mõtleme teid tervitades murega oma vendadele ja õdedele, kes seal rinde taga kõigest südamest ootavad teie päästvat pärale jõudmist.
Abi, mida toob Saksa riik eesotsas oma Suure Juhi Adolf Hitleriga Eestile, ei unune meie ega kõigi meie tulevaste põlvede meelest kunagi ning see saab aluseks Eesti ja Saksa rahvasteigavesele sõprusele.
Meie südamlikumad võidusoovid kõigile saksa sõduritele, kes võitlevad maal, õhus ja meredel. Toogu nende võit õnnistust Saksamaale ja vabadust Vene poolt allasurutud väikerahvastele!
Elagu Adolf Hitler!

No comments: