Monday, February 22, 2010

Üksmeel koguduses

Elu 22. veebruar 1940
Üksmeel Urvaste koguduses
Viimasel neljal aastal on tehtud suurt tööd.
Pühapäeval, 18. veebr. toimus Urvaste koguduse nõukogu koosolek, milline oli väga üksmeelne. Kõik juhatuse senised sammud ja ettevõtted kiideti heaks. Tagasihoidlik eelarve võeti vastu 8300 kr. suuruses, sest eeloleval aastal pole suuremaid ehitusi kavatsusel praegu raske aja tõttu.
Koguduse majanduslik elu on jõudnud juba normaalolukorda.
Viimase nelja aasta jooksul on tehtud koguduses väga palju tööd, nagu kirikla ja kiriku remont, rentniku uus elumaja, uus orel, surnuaiale sügav pumbakaev, millised ettevõtted on nõudnud koguduselt ise üle kahe miljoni sendi. Uue oreli eest, mis valmis 1938. a., makseti 11500 krooni, milline summa koguti pea täielikult kolmel viimasel aastal. Koguduse õnnistusrikka majanduselu peamiseks aluseks on see, et kog. nõukogu ja juhatuse vahekord õpetajaga on olnud kõigiti arusaav ja hea. Samuti koguduse kandev jõud – kiriku inimesed on seisnud alati oma hingekarjase seljataga.
Möödunud aastal tähtsamaks sündmuseks oli koguduse pühapäevakooli lastekoori 1000 kilomeetrine ringsõit kodumaa kirikuis, kus peeti igal pool kontsertjumalateenistusi.
Eeloleval aastal on kavatsusel peamiselt kiriku ümbruse ja surnuaia korrastamine ning kaunistamine. Tahetakse korraldada vastavasisulisi ettekandeid Antsla aiandusassistendi Vold. Kaar’e poolt.
Et rohkem saaks teenida Jumalasõna kuulutamisega kaugemaid ja rahvarohkemaid keskusi, nagu Antsla linna ja Sõmerpalut, otsustas nõukogu kogudusse prooviaastale võtta õpetajaameti kandidaadi.
Koguduse esimeheks on praegu Urvaste valla sekretär Osv. Kõiv.

No comments: