Saturday, February 13, 2010

Jälle tulekahju

Võru Teataja 13. veebruar 1930
Tulekahju Uue-Antslas
4000 krooniline elumaja hukkus tules. Kraami jäi tulle 2107 kr. väärtuses.
Antslast, 12. veebruaril. Eile, teisipäeval, 11. skp. leidis aset Uue-Antsla vallas järjekordne tulekahju. Päeval, kella kolme-nelja vahel süttus põlema, Uue-Antsla vallas, Iva-Hansu talu, mille omanikuks Joh. Suia. Kiire tuleleevimise tõttu ei suudetud tuld ohjeldada ja elumaja ühes mitmesuguse muu majakraamiga langes tuleroaks. Tulle jäi majakraam, hulk mitmisuguseid riideid, höövlipink, jalgratas, koorelahutaja, ja muud kraami kokku 2107 krooni väärtuses. Omanik hindab põlenud maja väärtust 4000 krooni pääle, kinnitatud oli ta kinnituselt „Eestis“ 3800 krooni eest.
Tule hukkunud vallasvara oli kinnitamata. Omanikku ennast ei olnud tulekahju ajal kodus, ta viibis Vana-Antsla vallas heinatalgul. Tuli on nähtavasti alguse saanud pliidi ja ahju kütmisest. Peremehe vend on kütmise juurest lahkunud väheks ajaks õuele kinni külmanud pumpa lahti sulatama, mis ajal arvatavasti põlenud tukid maha võisid kukkuda ja tulekahju põhjustada.
Omanik ei kahtlusta ega süüdista tulekahjus kedagi, kuid võib arvata, et siin ka süütamisega tegemist võib olla. Ka mõne aasta eest oli samal peremehel tulekahju, kus heinaküün ära põles, mis arvatavasti põlema süüdati.
Politsei on praegu ametis tulekahju põhjuste selgitamisega, kuigi küllalt tõenäelik näib olevat, et siin siiski ainult õnnetusega tegemist on.

No comments: