Sunday, June 28, 2009

80 aastat tagasi tuli Uue-Antslasse suur lotovõit

Võru Teataja 29. juuni 1929
Miljon langes Võrumaale
Õnnelikuks võitjaks Uue-Antsla “Soe-Jüri” talu perenaine.
Raha kavatsetakse tarvitada talu maaparandustöödeks.
Nagu selgunud, on Eesti Kunstimuuseumi loterii päävõit, 1 miljon senti, läinud Võrumaale, Uue-Antsla valda.
Pileti nr. 51.888, millele päävõit langes, on saanud kingituse teel Uue-Antsla valla “Soe-Jüri” talu perenaine oma mehelt Johan Urbanikult, kes Restu postiagentuuri kaudu omale müümiseks tellis 5 raamatut 25 piletiga. Nende hulgas oli ka, nagu loosimise järgi selgus, pilet nr 81,888, mis andis Marie Urbanikule päävõidu saamise võimaluse.
Johan Urbanikul on Võrumaal, Uue-Antsla vallas omanduseks “Soe-Jüri” nr. 41 talukoht, missugust talu ta oma perekonnaga s.o abikaasa ja kahe täisealise tütrega peab. “Soe-Jüri” talu on 4 hobuse koht ja jõukam vallas ning kogu ümbruskonnas. Juba oma eeskujulikkude ehituste poolest paistab ta kaugelt silma. Talul on oma peksumasin, saekaater, veski ja kõik ajanõuetele vastava masinad ning põllutööriistad. Maapind ei ole just kõige parem, kuid hoolsa harimise ja tehtud maaparandustöödega on omanik suutnud talu majapidamisseisukorda parimale järjele viia.
Nüüd, kus tema perekonda on suur õnn tabanud, kavatseb ta talule osta ka traktorit ja ülejäänud raha eest läbi viia veel suuremaid ning põhjalikumaid maaparandustöid oma talu heinamaadel ning põldudel.

No comments: