Friday, August 6, 2010

Koolide valmisolekust kooliaastaks

Töörahva Elu 6. august 1960
Uue õppeaasta lävel
Märkmeid mitmest koolist
TÄHTAJAD KIIRUSTAVAD
Kuldre kooli direktor E. Troost avab 8. klassile määratud ruumi. See on nii korras, et õpilased võivad kas või nüüdsama koolipinki istuda. Pingid aga on siin reguleeritavad, valmistatud tööstuskombinaadis „Antsla“. Veerandsajal noorel, kes hakkavad õppima 8. klassis, on selles ruumis kindlasti hea tarkust taga nõuda.
Üldiselt jääb koolihoone sisemusest hea mulje. Õpilaste ja õpetajate tehtud sanitaarremondi kohta ei julge öelda ainustki laitvat sõna. Otse kooli kõrval asub hoone, kus varem oli Urvaste külanõukogu. Uuel õppeaastal paigutatakse sinna internaat ja söökla. Tööstuskombinaat „Antsla“ andis lubaduse lõpetada remont selles hoones 15. juuliks. Tähtajast ei suudetud kinni pidada. Remondimehed ise loodavad nüüd kõik korda teha 15. augustiks.
Tööstuskombinaadi „Antsla“ mööblimeistrid valmistasid tänavu meie koolidele palju reguleeritavaid koolipinke ja selle eest peab neid väga kiitma. Tõsiselt tuleb aga direktor V. Koemetsal hoolitseda, et kombinaat teeks ettenähtud remonditööd koolides võimalikult kiiremini.
KUI KOHUSTUSI EI TEATA
Vestleme Urvaste kooli direktori kohusetäitja Hilja Paasiga.’“Kuidas kulgeb kevadel võetud sotsialistlike kohustuste täitmine?“
Sellele küsimusele jääb H. Paas vastuse võlgu. Veel enam – kohusetäitja ei teagi, millised kohustused koolikollektiiv võttis vastu, et hästi ette valmistuda järjekordseks õppeaastaks. Kui teistes koolides (Viitinas, Lepistus jm.) olid kohustused välja pandud nähtavale kohale, siis Urvastes ei leitud neid isegi pika otsimise järel kätte.
Koolis on vaja teha ainult väikesed korrastused ühes või teises ruumis, aga seegi töö kavatsetakse jätta viimase minuti peale. Geograafiaväljak on lõpuni välja ehitamata, klassiruumides näeme lõhutud elektriseadmeid jne. Lühidalt – Urvaste kool jättis halvema mulje kui teised ümbruskonnas asuvad.
J. ELLEN

No comments: